web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dan domovinske zahvalnosti obilježen polaganjem vijenaca i kod spomen obilježja u mjestu Popovići

OZALJ/BARILOVIĆ – Dan domovinske zahvalnosti obilježili su i pripadnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Ozalj Žakanje uz delegaciju ozaljskog Hrvatskog časničkog zbora, predstavnika tamošnje policije i općina Kamanje, Ribnika i Žakanje te grada Ozlja.

Obilježavanje je započelo misom zadušnicom za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi svetog Vida koju je predvodio župnik i dekan Ozaljsko lipničkog dekanata Josip Jakovčić. Istaknuo je kako je danas kod bivših boraca prisutna samoća, zapostavljenost te osjećaj da nešto nisu do kraja dobili svojom pobjedom.

– Duh i srce može se liječiti jedino u ozračju prave ljubavi, zaključio je Jakovčić. Nakon mise predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata uz delegaciju Hrvatskog časničkog zbora, tamošnje policije i općina Kamanje, Ribnika i Žakanje te grada Ozlja krenuli su putem Barilovića gdje su u mjestu Popovići kod spomen obilježja položili vijence i zapalili lampione. Tamo, su naime, prije osamnaest godina u akciji Oluja poginuli Darko i Marijan Halić te Mirko Milković.

Predsjednik Udruge dragovoljaca Ogranak Ozalj Žakanje Josip Lukežić kazao je kako rade na uređenju spomen obilježja te da će tradiciju obilježavanja nastaviti dokle će moći, a drago im je da su velik interes pokazala i djeca branitelja koji svojim angažmanom dokazuju da se žrtve ozaljskih sinova nikad neće zaboraviti.

dz_ozalj2