web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Odličan odaziv na razmjenu udžbenika

KARLOVAC – Iako su ljetni praznici u punom jeku, likovni, biologija, matematika neki su od školskih predmeta koji su već počeli brinuti učenike i njihove roditelje. S popisom u rukama, ispred Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, kupovali su prodavali, razmjenjivali i tražili odgovarajuće udžbenike.

Većinom uspjevaju pronaći sve potrebne udžbenike, no ima onih kojima su se popisi u odnosu na prošlu godinu promijenili, stoga će ipak neke udžbenike morati kupiti u knjižarama.

Ponegdje postoji problem i u nedostatku knjiga, s obzirom da je ovo već treća razmjena. No iz karlovačkog Crvenog križa kažu kako su zadovoljni odazivom građana. Do početka školske godine bit će još dvije razmjene, 14. i 21. kolovoza na istom mjestu, također od 16 do 18 sati.

Recesija je očito uzela svoje kada se sve više Karlovčana odaziva na ovakve akcije. No iduće godine pravopis će učiniti svoje. Resorno ministrarstvo je zbog novog pravopisa najavilo sve nove udžbenike, tako da iduće godine, ovakvih razmjena na žalost ipak neće biti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/razmjena_udzbenika_0708/*{/rokbox}