Jučer dva filma, a večeras legendarni Štrumfovi

KARLOVAC – Nakon otkazivanja projekcije filma The Chef u petak zbog najavljene oluje, filmofili su sinoć na Riječnom kinu uz Karlovačko imali dvostrukog razloga za užitak. Na repertoaru su bila dva potpuno različita filma koja su okupila oko 500 gledatelja, čime se Riječno kino još jednom pokazalo zaštitnim znakom ovogodišnjeg ljeta u Karlovcu.

Sve je počelo u 20 sati turnirom u PlayStationu, čiji je pobjednik, Filip Božičević, osvojio poklon paket i sudjelovanje u finalu turnira u sljedeću subotu. U 21.30 na programu se našao film ”Cezar mora umrijeti” – pobjednik Berlinskog filmskog festivala, odnosno talijanska drama o zatvorenicima koji pripremaju predstavu ‘Julije Cezar’, a u filmu glume pravi zatvorenici.

Po prvi puta su se u istoj večeri prikazala dva filma, tako je u ponoćnoj atmosferi publiku zaskočila horor trash komedija ”Piranha 3dd”.

Večeras u okviru Riječnog kina za djecu, na repertoaru je film ”Štrumpfovi 2”, obiteljska hit komedija tek dospjela u hrvatska kina. Uoči projekcije, koja počinje u 21.30 sati, Foginovom će prošetati i jedan od glavnih junaka ovog filma – Papa Štrumpf. Iako sam film sadrži naprednu tehnologiju, u Karlovcu će se prikazivati u retro stilu s 35mm projektora kojeg je karlovačka publika mogla vidjeti i prije dva tjedna na Foginovom kupalištu.