web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Slično kao i prošle godine – u TZ grada Karlovca zabilježeno oko 8 tisuća dolazaka i noćenja

KARLOVAC – Prema podacima Turističke zajednice grada Karlovca, u odnosu na podatke što se tiče dolazaka i noćenja gostiju, prevelikih razlika nema.

Zabilježeno je tako 3.420 dolazaka turista te 4.6187 noćenja, od čega je 90 posto bilo stranih gostiju.

– Što se tiče zemalja iz kojih nam strani gosti dolaze, najveći broj u srpnju je došao iz Poljske, njih čak 15 posto, a iza toga odmah slijedi Njemačka sa 12 posto te Nizozemska i Belgija. TIC Korzo je zabilježio oko 800 posjeta gostiju koji su se raspitivali o raznim informacijama, turističkim atrakcijama, događanjima u gradu Karlovcu, suvenirima i Plitvičkim jezerima, izjavila je Nikolina Lisac iz TZ grada Karlovca.

TIC-u Zelena vrata na Turnju je zabilježio velik broj posjetitelja u srpnju, njih gotovo 13 tisuća, što je ipak manji broj nego lani kad je zabilježana brojka oko 14 tisuća.

– Od toga je gotovo 80 posto stranaca i to ponajviše iz Izraela i Japana. Domaćih gostiju je bilo oko tri tisuće. Informacije koje zanimaju ljude koji dolaze u taj info centar su informacije koje se tiču samog vojnog kompleksa na Turnju, odnosno muzejske zbirke, Plitvička jezera te turističke atrakcije i zanimljivosti koje nudi grad Karlovac, istaknula je Lisac.