web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Više od 1.800 malih i velikih obožavatelja uživalo sinoć u Štrumpfovima 2

KARLOVAC – Sinoćnja večer na Foginovom ostat će mnogima u posebnom sjećanju. Karlovačko kupalište bilo je doslovce pod najezdom malih i velikih obožavatelja Štrumpfova 2. Njih više od 1.800 okupilo se na obali Korane kako bi uživali u ovoljetnom obiteljskom filmu, što je svojevrsni rekord Riječnog kina. Posjetitelji su počeli zauzimati strateške pozicije već oko 20 sati (iako je projekcija počinjala u 21.30), a iskorištena je, svaka pa i najmanja površina kupališta: sve stolice, klupe, luftići, a nepotrebno je govoriti kako su mnogi donosili i vlastite ležaljke, deke…

Posjetitelji su uistinu imali puni filmski doživljaj: film se prikazivao s 35mm filmske vrpce, koja je i pukla deset minuta prije kraja.

U okviru Riječnog kina za djecu u petak nas očekuje još jedan crtić – Pirati! Banda nepoželjnih. Poput Štrumpfova, i Pirati su proizašli iz Sony Pictures Animations Studija, pa je zabava zagarantirana. Priča je to o Kapetanu pirata koji krene u misiju kako bi porazio svoje ljute neprijatelje u kategoriji ‘najboljeg pirata godine’. Film je na repertoaru u 21.30, dok je u 20 sati na programu likovna radionica s dramskim elementima u suradnji s udrugom Stope, koje je namijenjena također najmlađem uzrastu.

A subotnji program Riječnog kina oduševit će sve filmofile. Na velikom platnu uz Koranu u 21.30 prikazat će se Ljubav – novo remek djelo Michaela Hanekea. Dobitnik Oscara za najbolji strani film i pobjednik filmskog festivala u Cannesu. Film je to o ljubavi i umiranju, te suočavanju sa smrću voljene osobe… Uoči filma održat će se finale turnira u PlayStation-u. Pobjednika će nagraditi poduzeće Comel.

Svojevrsnu finalnu večer Riječnog kina uz Karlovačko obilježit će mnoštvo događanja. Umjesto filma iznenađenja s Pulskog filmskog festivala prikazat će se The Chef, koji je u vikendu iza nas bio otkazan zbog loše vremenske prognoze. Nadamo se da ćete se uz slavnog Jean Renoa koji će vas odvesti u najfinije restorane Pariza nasmijati do suza. Kao svojevrsni uvod u filmu, u 19 sati održat će se radionica kuhanja pod patronatom chefa Valentina, a u 20 sati petnaest glazbenik iz benda We meet again for the first time opustit će publiku uz svoju laganu glazbu prije projekcije.