web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Misa bdijenja u crkvi Gospe od Čudesa u Oštarijama okupila velik broj vjernika

OŠTARIJE – Uoči svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u svetištu Gospe od Čudesa misu bdijenja predvodio je gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Svečanost je počela procesijom sa svijećama preko drevnog Markontovog mosta do prostora unutar zidina nekadašnje velebne katedrale. U procesiji je i ovoga puta sudjelovalo više od tisuću hodočasnika iz susjednih Ogulina, Saborskog, Plaškog, Zagorja, Cerovnika i ostalih župa, a sa svojim barjacima procesiju su uveličale brojne udruge.

Marija nas uči kako biti velik, zato se ugledajmo u nju, bila je osnovna poruka biskupa Bogovića okupljenim hodočasnicima.

– Marija je u svakom času činila velika djela. I mi želimo biti veliki, ali na koji način. Može se postati velik na dobar i krivi način. Marija je putnica, jer nagradu vidi u onom, a ne ovom svijetu. Ima osobinu koju nevjernik ne može imati, a to je da ona nije živjela u strahu što će biti s njezinim životom. Znala je “ja sam u rukama nebeskog oca koji me ljubi”, poručuje msgr. Bogović.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gospa_ostarije/*{/rokbox}