KABA

SPORT INFO: Vrlo dobro izdanje Ribara i Obranovića

BAKAR – U subotu će se u Bakru održati 56. Kvarnerska veslačka regata “Bakar 2013” i 5. regata veslačkog kupa “Miljenko Finderle”. Dvije regate prilika su za uvid u spremnost veslača pred najvažnije domaće natjecanje, Hrvatsko veslačko prvenstvo za sve kategorije koje će se od 13. do 15. rujna održati u Zagrebu. Veslački klub “Korana” u Bakru će nastupiti s 8 posada.
KARLOVAC – U prijateljskoj utakmici u Sportskoj dvorani na Rakovcu, rukometaši “Karlovca” jučer su nadigrali slovenskog prvoligaša “Sevnicu”. U pobjedi 29:23(14:9) istaknuli su se Luka Cindrić sa šest pogodaka te Vuko Borozan, Matej Ribar i Andrej Obranović s njih četiri. Posebno veseli dobro izdanje juniora koji su odnedavno priključeni prvoj ekipi. Za “Karlovac” su nastupili: Felić 1, Borozan 4, Cindrić 6, Huljina 1, Ribar 4, Domagoj Smojver, Perajica 3, Dominik Smojver 2, Crnković 1, Štrucelj 3, Šnajder, Karić, Obranović 4, Bačić i Glumac. Idući pripremni susret Karlovčani također igraju kod kuće. U petak im u goste stiže momčad “Ivanića” iz Ivanić Grada. Susret počinje u 19 sati i 30 minuta. Prvenstvo počinje u subotu, 7. rujna.
BUKUREŠT (RUM) – Sutra počinje svjetsko kadetsko prvenstvo u taekwondou koje će trajati sve do nedjelje 25. kolovoza. Domaćin turnira je grad Bukurešt. Hrvatsku u kategoriji do 59 kilograma predstavlja Karlovčanka Ana Đarmati iz TKD “Banija”. Kadetska reprezentacija koju vode treneri Dinko Koštić i Veljko Laura kompletne završne pripreme pred put u Rumunjsku odradila je u Dugoj Resi gdje je boravila tjedan dana. Podršku reprezentativcima nisu zaboravili iskazati Franjo Prot, predsjednik HTS-a, Mihaela Štrok glavni tajnica HTS-a i Petar Josipović koordinator nacionalnih selekcija.
KARLOVAC – U sklopu selektivnog procesa mladih nogometaša iz Karlovačke županije, instruktor HNS-a organizirat će tri selektivna treninga za dobne skupine 2001. i 2002. godišta. Prvi trening na igralištu NK Slunj održat će se u ponedjeljak 26. kolovoza s početkom u 18 sati. Namijenjen je trima klubovima tog dijela županije. To su “Eugen Kvaternik”, “Cetingrad” i “Slunj”. Dva dana kasnije 28. kolovoza u 18 sati na igralištu NK “Karlovac 1919” održat će se drugi trening namijenjen mladeži klubova koji gravitiraju gradu Karlovcu. To su “Croatia ’78”, “Duga Resa”, “Draganić”, “Ilovac”, “Korana”, “Krnjak”, “Kupa”, “Mladost (R)”, “Mostanje ALL”, “Mrežnica”, “Petrova gora”, “Vatrogasac”, “Vojnić ’95”, “VOŠK”, “Vrlovka”, “Zrinski Ozalj”. Posljednji treći trening predviđen je za 29. kolovoz. U 18 sati na ogulinskom igralištu trening će biti otvoren za igrače “Dobre”, “Josipdola”, “Mladost (ZO)” i “Oštarija”. Mole se treneri u omladinskom pogonu da prisustvuju istima te da povedu igrače navedenih godišta.