KABA

Bronca neposlušnom listu unatoč !

KARLOVAC – Bronca iz Bukurešta, prva je europska medalja mlade Ane Đarmati. Članica Taekwondo kluba “Banija” do vrijedne kovine stigla je zahvaljujući sjajnom nastupu u prve dvije borbe koje je odradila maestralno. Tome svjedoče i sami rezultati okršaja koji su završili 12:2 (Vlada Narolska – UKR) i 12:2(Svetlana Burmistrova – RUS) za Đarmati.

– Bila sam izuzetno oduševljena, pogotovo kada sam tu Ruskinju pobijedila. Svi prijatelji iz reprezentacije ili su gubili od Rusa s bod do dva razlike ili su ih minimalno svladali. Ta visoka pobjeda u četvrtfinalu bila mi je već kao da sam u finalu. Fenomenalan osjećaj, kaže nam Ana Đarmati.

Problem se pojavio u trećoj borbi kada je Ana obnovila neugodnu ozljedu. Bolovi koji su joj cijelo vrijeme visili nad glavom, pojavili su se već u prvoj rundi na samom otvaranju prvenstva. Unatoč njima nastupi nisu dovedeni u pitanje. Sve je kulminiralo u trećoj borbi kada Đarmati definitivno više nije mogla nastaviti. Puknuće lista desne noge koje je zadobila još tijekom priprema u Meksiku, zaustavilo ju je na putu do vrha. Borbu sa Sophiom Karamangiolis predala je u situaciji kada je Njemica imala vodstvo od 10:5.

– Ozljeda se prvi puta pojavila u Meksiku dok smo bili na pripremama. Vrativši se odonud sanirali smo je do kampa reprezentacije u Dugoj Resi. Tamo se bol ponovno pojavila , da bi se u Rumunjskoj stanje potpuno pogoršalo. Ne znam koliko će trajati oporavak. Odmarat ću dokle god bude potrebno, pojašnjava Ana.

– Stabilno je ušla u svaku borbu i s takvom povredom Ana je odradila dvije odlične borbe. U tom polufinalu, noga više nije mogla izdržati, nije se više mogla niti kretati. To je predstavljalo veliki problem. Zatim je počela dobivati određene udarce koji bi u normalnim okolnostima teško prolazili kraj nje. Zbog nestabilnosti u kretanju morali smo predati borbu, navodi razlog trener Neven Trbojević.

ana_darmati_2
Razlog zbog kojeg je relativno dugo trpila bol leži i dobrim i dugotrajnim pripremama uoči prvenstva.

– Pripreme su trajale od početka godine. U nekoliko navrata posjetili smo Split gdje sam imala priliku trenirati sa sestrama Zaninović. S Matejom Kunović otišla sam u Meksiko gdje smo boravili tri tjedna dok je ona nastupala na Svjetskom seniorskom prvenstvu. Prvi tjedan imala sam priliku odraditi par borbi s najboljim seniorkama svijeta što mi je bila izuzetna čast. Puno sam stvari naučila. Rekla bih da sam stekla više sigurnosti u sebe. Nakon Puerte trenirali smo tu u dvorani da bi završni stadij odradila s reprezentaciju u Dugoj Rese gdje smo trenirali tjedan dana, priča brončana Đarmati.

I dok će Ana na zasluženi oporavak i odmor, za nešto manje od mjesec dana Mateja Kunović i Ana Vranešić odlaze u Portugal na Europsko juniorsko prvenstvo.

– Na tom prvenstvu Mateja je nositelj u svojoj kategoriji, dok je Ana četvrta nositeljica. Nadamo se povoljnom ždrijebu i da ćemo se vratiti, ako ništa, barem s dvije medalje, kroz smijeh će Trbo.

Što se Đarmati tiče, ona krajem godine u kvalifikacijama hvata juniorsko svjetsko prvenstvo i Olimpijadu mladih koja će se održati u Kineskom Taipeiu.

ana_darmati_3