web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Vozači oprez počinje škola

KARLOVAC – U ponedjeljak počinje nova pedagoška godina. Posebno uzbudljiv prvi dan škole bit će za prvašiće kojih ove godine na području Karlovačke županije ima 1.165. Na području grada Karlovca 2. rujna u školske klupe sjest će 512 prvašića. Početak nove školske godine donosi i dodatni oprez u prometu, naime na prometnicama će se nalaziti velik broj školaraca koji će kao najmlađi sudionici u prometu s neznatnim ili gotovo nikakvim prometnim iskustvom i znanjem sudjelovati u prometu na cesti od škole do kuće. Početak školske godine i djeci i roditeljima predstavlja jednu novu stranicu u životu, prometnoj policiji predstavlja novu obavezu.

– Obavezu u smislu da svoj toj djeci, prvenstveno prvašićima omogućimo siguran dolazak u školu te siguran povratak kući. S obzirom da grad Karlovac ima dosta osnovnih škola na svom području jedna takva policijska zadaća predstavlja znatan napor. Srećom proteklih godina nismo zabilježili teške prometne nesreće, pogotovo kad govorimo u segmentu dolazaka i odlazaka u školu početkom školske godine, rekao je Saša Lenard načelnik Postaje prometne policije Karlovac.

Također iz policije upozoravaju sve vozače na činjenicu da će se početkom tjedna na ulicama Karlovca naći više od 500 prvašića. – Obratite pažnju na njih, pomognite im da prijeđu cestu, zaustavite vozilo te im mahnite rukom da oni znaju da mogu sigurno prijeći. Policija počinje i s tradicionalnom akcijom “Poštujte naše znakove” unutar koje je najavljeno niz aktivnosti s naglaskom na predavanja za prvašiće.