KK “Široki” pobjednik karlovačkog turnira

KARLOVAC – Košarkaši “Širokog” pobjednici su ovogodišnjeg kadetskog turnira “Kup četiri rijeke”. U finalu su bili bolji od domaće ekipa “Šanca” sa 69: 66. Finale je ponudilo uzbudljivu utakmicu u kojoj su gosti nakon svake četvrtine imali minimalno vodstvo. U posljednjoj dionici (34. minuta) odvajaju se na visokih 15 koševa razlike. U tom periodu igrači “Šanca” doslovno su zaratili s obručem jer dobar dio četvrte četvrtine ništa im nije htjelo ući. Lopte koje su čak i bile napola unutra pronašle su put za van. U posljednje tri minute domaći sastav se probudio te stigao protivnika iz Hercegovine. Na samom kraju imali su devet sekundi za napad i zaostatak od tri koša. Šut za tricu koja bi ih rezultatski poravnala bio je ipak prejak. Lopta upućena s krila preletjela je obruč.

– Teško se vaditi na taj posljednji šut. To nikad nije zahvalna situacija. Čestitam prije svega “Širokom” na pobjedi. Bili su danas bolja ekipa. Isto tako čestitam i svojim igračima jer su uistinu dali sve od sebe. Imali smo problema s rješavanjem njihovog visokog igrača ( op. Marko Prskalo). To nas je mučilo cijelu utakmicu. Na totalnu agresiju uspjeli mso se vratiti nakon velikog minusa. Čestitam još jednom dečkima. Svaka čast na borbi. Ne znam što bi vam rekao, žao mi je da smo poraženi, priča nam trener kadeta “Šanca” Mario Gašparović.

Finale kao finale. Imalo je svoj naboj i tu je draž ovoga sporta. Malo vatre, navijanja i razgovora sa sucima mora biti. Sve to ide uz velike utakmice, smije se trener “Širokog” Romano Bilinovac i nastavlja, Imali smo sreću. Pobijedili smo domaćina u jednoj tijesnoj utakmici. Pobjeda nam je bitna zato što smo do nje stigli bez našeg najboljeg igrača Matea Čolaka koji se prvog dana povrijedio. Ključno je bilo jedno zajedništvo ove ekipe. Djelovali smo kao momčad bez nekih posebnih isticanja pojedinaca, kazao je trener gostiju Bilinovac.

kkk_2

Na turniru je nastupilo šest ekipa iz Hrvatske, BiH i Makedonije. Dva dana košarke oživilo je nekoć kultnu karlovačku sportsku arenu. Za najboljeg igrača, MVP turnira, proglašen je sjajni centar “Širokog” Marko Prskalo. Karlovčanin Sven Lukačić najbolji je strijelac ovogodišnjeg natjecanja. Sjajni Lukačić u finalu je postigao 34 koša.

– Izuzetno smo zadovoljni kako je turnir završio i kako je organiziran. Vjerujem d nitko ne može reći lošu riječ o ovome što se ovdje događalo. Turnir je dobar prvenstveno zbog tih utakmica i kadeta koji su ih igrali. Utakmice je popratilo dosta ljudi sa strane. Ovo je veliki plus za košarku i u tom smjeru treba dalje nastaviti. Treba nam što više manifestacija ovog tipa, ističe Gašparović.

– Zahvalio bi se domaćinu turnira na pozivu, organizaciji i lijepom gostoprimstvu. Imali smo prekrasne uvjete ovdje kako smještaj tako i sve ostalo što bi je dan turnir trebao imati. Natjecanje je bilo dosta interesantno. Igralo se na ovom starom vanjskom igralištu. Dobro je da ta djeca igraju ovakve turnire, zbog promocije košarke ali i da vide gdje je nastajala ta košarka na ovim prostorima, zadovoljno će jučer grlati gazda klupe “Širokog” Bilinovac.

Za kadete Karlovca stanke nije ni bilo. Cijelo ljeto redovito se treniralo.

– Nismo ni stali s treninzima. Cijelo ljeto smo tu u Karlovcu i treniramo na vanjskim terenima. Htjeli bi napraviti pomak u tim mlađim kategorijama, ističe Gašparović.
kkk_3
kkk_6
Rezultati svih utakmica: 
Skupina A:
Široki – Dubrava 70:54
Vodno Sans – Dubrava 64:62
Široki – Vodno Sans 103:42

Skupina B:
Šanac – Cedevita 76:65
Samobor – Cedevita 37:109
Šanac – Samobor 75:57

Utakmica za 5. mjesto:
Dubrava – Samobor 98:45

Utakmica za 3. mjesto:
Cedevita – Vodno Sans 79:42

FINALE:
Šanac – Široki 66:69 (35:36)
Šanac: Peris, Goršić, Mataković, Jakšić, Lukačić S. 34, Kos, Pastuhović 4, Đurčević 15, Požar 2, Ivšić 4, Lukačić K., Beber 7.
Široki: Marić, Drežnjak M., Mikulić, Buhač 2, Šušak, Pervan 23, Planinić 8, Soldo 8, Džankić 2, Drežnjak D. 1, Čolak, Prskalo 25.