web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dok mame traže posao, djeca su u vrtiću

KARLOVAC – Ženska grupa Korak Karlovac pokrenula je novi projekt pod nazivom Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici. Projekt se financira sredstvima Europske unije a partneri Koraka su Grad Karlovac, Dječji vrtić Karlovac, te Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Karlovac.

Projekt u trajanju od 18 mjeseci je namijenjen nezaposlenim majkama (ukupno 60 obitelji) koje imaju djecu predškolskog uzrasta koja ne pohađaju vrtić.

Cilj projekta je doprinos poboljšanju i povećanju mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih roditelja razvojem nove socijalne usluge, što će se postići kroz pružanje pomoći prilagođene potrebama obitelji s nezaposlenim majkama kroz prvu aktivnost projekta – uspostavljanje i pružanje besplatne ad hoc / kratkoročne usluge (5 mjeseci) čuvanja I zbrinjavanja djece u Dječjem vrtiću Karlovac, te kroz drugu aktivnost projekta – besplatnu pomoć tim istim majkama ili iznimno očevima u traženju posla i razvoju vještina i karakteristika potrebnih da se poveća njihova konkurentnost na tržištu rada, a samim time i zapošljivost. U slučaju da se majka zaposli djeci će se omogućiti trajno pohađanje vrtića.

Kako bi se taj cilj ostvario potrebno je postići specifičan cilj projekta: uspostaviti sustav suradnje između javnog i civilnog sektora za pružanje ad hoc / kratkoročne usluge skrbi o djeci čiji roditelji traže posao.

Ukupna vrijednost projekta je 232.718,05 eura, u okviru koje bespovratna sredstva Europske unije iznose 198.461,96 eura, dok sredstva provoditelja i partnera iznose 34.256,09 eura.

Više informacija o projektu i sudjelovanju možete dobiti na telefon Ženske grupe Korak 047/600-392, te na e-mail info.korak@gmail.com.