web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Predsjednik Josipović ugostio predstavnike Karlovačkog salona

ZAGREB – Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Karlovačkog salona, projekta koji okuplja brojne karlovačke institucije i udruge iz područja kulture. Kako su naglasile voditeljica projekta Andrea Štalcar Furač i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andreja Navijalić, Karlovac ima iznimno kvalitetne projekte, a posljednjih godina doživio je pravi procvat kreativnosti.

Ravnatelji gradskih kazališta, muzeja, udruga i festivala izvijestili su Predsjednika o svojim aktivnostima i planovima koji svjedoče o tome da se Karlovac počinje ozbiljno pozicionirati kao regionalno kulturno središte, grad velike povijesne baštine, ali i žive umjetničke scene.

Predsjednik Josipović je s velikim zanimanjem saslušao predstavljanje brojnih projekata koji su, na žalost, široj hrvatskoj javnosti još uvijek nedovoljno poznati. Pohvalio je entuzijazam karlovačkih kulturnih djelatnika kako onih koji se time bave amaterski tako i profesionalnih umjetnika koji ne posustaju u svojim nastojanjima da kulturni život Karlovac zadrži kontinuitet, digne kvalitetu i osvoji novu publiku.