KABA

Dva prosvjeda potpore Vukovaru

SLUNJ/KARLOVAC – Podršku Vukovarcima protiv postavljanja dvojezničnih ploča, dat će i branitelji s područja Karlovačke županije. Oni koji nisu u mogućnosti otići u Vukovar, mogu se pridružiti Skupovima potpore Vukovarcima u Slunju i Karlovcu.

Tako Koordinacija braniteljskih udruga Karlovačke županije, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slunja, Cetingrada i Rakovice, Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije, Udruga Cetin – 1527. Cetingrad te Pokret Dobra – pomirbena Hrvatska organiziraju miran prosvjed sutra kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slunju s početkom u 10 sati.

Mi hrvatski branitelji i prognanici nismo i nećemo zaboraviti vrijeme Domovinskog rata i stradanja i u ovom teškom trenutku Hrvata u Vukovaru želimo im pružiti ruku i uputiti riječi potpore, poručuju organizatori.

Karlovački branitelji također pozivaju sve sugrađane kod spomenika hrvatskim braniteljima ispred zgrade Suda. Ovaj skup počinje sutra u 20 sati, a sa sobom ponesite lampion ili svijeću.