Nismo protiv ćirilice, ali mjesto joj nije u Vukovaru!

KARLOVAC – Oko 400 branitelja i naših sugrađana okupilo se na Trgu hrvatskih branitelja kako bi mirnim prosvjednim skupom dali podršku Vukovarcima protiv uvođenja ćirilićnih natpisa. Ono oko čega se svi slažu je jedno: Nismo protiv ćirilice, ali Vukovar nije mjesto, a ovo nije vrijeme za takvo nešto.

Naš Grad Heroj u kojem majke još uvijek plaću jer ne znaju gdje su im sinovi, nije grad gdje ćirilica ima mjesto. Rane su još svježe, kažu i otvorene, a Vukovar je dao preveliku žrtvu za obranu cijele domovine i onih koji im sada okreću leđa te ne slušaju njihov glas koji im svake četiri godine treba.

Karlovac nije grad koji je podnio žrtvu koliku je Vukovar, no Karlovčani znaju što je to rat, znaju kako je bilo tada i kako se sada osjećaju oni koji su dali puno, a sada ne mogu dobiti ni malo, neke su od poruka poslanih Vukovaru.

Skup je zaista bio miran i dostojanstven, bez ikakvih govora i parola, već su okupljeni u tišini palili lampione te ih postavljali pod spomenik poginulim braniteljima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/skup_karlovac_vukovar_0509/*{/rokbox}

error: Content is protected !!