Poticanje zapošljavanja za 60 nezaposlenih majki – prvi ciklus kreće već 1. listopada

KARLOVAC – Ženska grupa Korak već duži niz godina provodi projekte financirane od strane Europske unije. Od njih pet, četiri ih se odnosi na poticanje zapošljavanje, kroz koje se zaposlilo oko stotinu žena. Najnoviji projekt naziva ”Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb”, započeo je 1. srpnja, a odnosi se na povećanje zapošljavanja nezaposlenih roditelja razvojem nove socijalne usluge.

Tako će tijekom 18 mjeseci provedbe, 60 nezaposlenih žena koje imaju djecu predškolske dobi s područja grada, dobiti mogućnost pronalaska posla. Naime jedan partner u projektu je Dječji vrtić Karlovac koji će osigurati boravak djece u Dječjem vrtiću Gaza, za vrijeme dok će majke raditi na usavršavanju svojih sposobnosti i vještina te za vrijeme u kojem će tražiti posao.

Projekt je podijeljen u 3 ciklusa po 5 mjeseci, a ukoliko se majka zaposli u tom periodu, djete se uključuje u redovni program u vrtiću, kazala je voditeljica projekta Violeta Vukobratović.

Drugi partner projekta je HZZ Područni ured Karlovac čija je uloga osigurati koordinatora te sudjelovati u selekciji 2 odgojitelja koji će čuvati djecu dok majke traže posao, istaknuo je Žarko Vukobrat iz karlovačkog HZZ-a.

Grad Karlovac, kao treći partner projekta sudjelovat će također u odabiru odgojitelja, a najvažnije je što će pokušati osmisliti model po kojem će ovakav jedan sustav zaživjeti nakon provođenja projekta, naglasila je ispred Grada Karlovca Martina Stojkić Waazize.

Projekt je ukupne vrijednosti 1.750.000 kuna, od čega Europska unija financira oko 1,5 milijuna kuna. Za prvi ciklus zainteresirane nezaposlene žene mogu se prijavti do 20. rujna, a djeca bi u vrtić trebala krenuti već 1. listopada.

error: Content is protected !!