KABA

Od ove školske godine u karlovačkoj Tehničkoj školi e-dnevnik

KARLOVAC – Još prije tri godine u tri srednje škole u Hrvatskoj uveden je kao pilot projekt e-dnevnik, odnosno web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. U našoj županiji to je prvo učinila Gimnazija u Ogulinu, a ove godine to su učinile Obrtnička i tehnička škola u Ogulinu i Tehnička škola u Karlovcu.

Kao i sa svakim novim projektom i karlovačkoj Tehničkoj školi naišli su na početne probleme, ali koje rješavaju u suradnji s Carnetom, a sve zato što su specifična škola, kaže ravnatelj Mile Lulić.

Na ovaj su način htjeli pomoći sebi, ali i drugima kako bi učili na njihovu primjeru jer je obaveza do 2017. godine implemetacija ovog sustava u hrvatske škole. Unatoč svemu, smatraju da je e-dnevnik dobar jer olakšava rad nastavnicima, ali i roditeljima i učenicima jer su transparentno upoznati sa svim podacima i onim što se u školi događa.

Prednost je i ta što će roditelji moći kad god požele od kuće vidjeti podatke o ocjenama, izostancima ili datumima kontrolnih radova svojeg djeteta, kaže nam profesorica informatike Sanda Šutalo.

Sigurnost također nije upitna jer funkcionira kao internet bankarstvo. Zaključak je da sustav još treba doraditi, smatraju u Tehničkoj školi, ali na kraju će sve biti dobro, na radost profesora, ali i roditelja.