Sinoć otvoren Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih

KARLOVAC – U Karlovcu je u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac sinoć otvoren drugi Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih, traje do 12. rujna. Dva dana uoči 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala, Karlovac je dobrodošlicu poželio sudionicima seminara, čiji su ovogodišnji fokus filmski festivali posvećeni stvaralaštvu mladih. Na seminaru sudjeluje po jedan predstavnik 18 europskih filmskih festivala koji u sebi sadržavaju segment filmova mladeži ili su u potpunosti posvećeni filmovima mladeži, a svi oni dolaze iz ni manje ni više nego 12 europskih zemalja – od susjedne nam Srbije i Italije do daleke Rusije i Norveške. Na seminaru sudjeluju i medijski pedagozi iz zemalja u kojima je filmsko stvaralaštvo mladih posebno aktivno – Belgije, Danske, Grčke, te zemlje domaćina, kao i predstavnici uspješnih europskih filmskih družina.

Sve je započelo uvodnim predavanjem o programu Mladi na djelu, čijim je sredstvima, uz ona Hrvatskog audiovizualnog centra, program sufinanciran, prezentacijom o zemlji i gradu domaćinu te opuštenim druženjem u karlovačkom Kinoklubu. Sve je to bila samo laganini dobrodošlica za do posljednje sekunde ispunjen program koji slijedi – seminar naime uključuje pojedinačne prezentacije svih sudionika, rad u grupama na gore navedene teme, te okrugli stol kojim će se cijeli seminar u četvrtak u 17 sati zaključiti.

– Ovakva okupljanja u internacionalnom okruženju uvijek su inspiracija za nova kreativna rješenja, napredak u radu te izvrsna platforma za razmjenu iskustava. Uistinu je predivno bilo vidjeti sve kolege u isto vrijeme na istom mjestu. Prepoznali su Karlovac kao kvalitetnu platformu za srednjoškolski film, izjavila je koordinatorica Seminara, Revije i Festivala, Marija Ratković Vidaković.

error: Content is protected !!