KABA

Brojni planovi u Krnjaku

KRNJAK – Općina Krnjak na prošlim je lokalnim izborima dobila novo vodstvo, izbore i načelnički mandat osvojio je mladi kandidat SDSS-a Dejan Mihajlović. Koji su planovi i u kakvom stanju je pronašao općinu ispričao nam je načelnik.

Situacija u općini Krnjak, kao i u većini malih općina nije sjajna, ima nešto naslijeđenih dugova, koje će trebati rješavati, osobito one prema Hrvatskim vodama i cestama, a posebnu pažnju Mihajlović planira usmjeriti k zadržavanju mladih na ovim područjima. U općini Krnjak ima oko dvije tisuće stanovnika, mahom starijih, ljudi odlaze, a sela se prazne. Uzrok tome je što nema zaposlenja, a Mihajlović to planira promijeniti privlačenjem investitora u Poslovnu zonu.

Poslovna zona prostire se na 20 hektara i predmet je interesa određenih investitora, kaže Mihajlović. Podsjetimo kako je nedavno hrvatski poduzetnik Goran Štrok najavio otvaranje proizvodnog pogona u Krnjaku. Štrok bi se bavio proizvodnjom peleta. Zona ima povoljan položaj i to treba iskoristiti, smatra Mihajlović.