KABA

Osnovne škole obilježavaju Hrvatski olimpijski dan

KARLOVAC – Učenici karlovačkih osnovnih škola danas će obilježiti Hrvatski olimpijski dan. Već tradicionalno škole taj dan obilježavaju u suradnji s Karlovačkom športskom zajednicom. Kao simbol mira i prijateljstva učenici škola obući će bijele majice te će sudjelovati u sportskim aktivnostima. U Osnovnoj školi Dubovac igrat će se odbojka i nogomet s prijateljima iz Osnovne škole Braće Seljan.

U Osnovnoj školi Turanj gostovat će učenici iz Osnovne škole na malonogometnom susretu. Zdrav duh i to pješačenjem do kanla Kupa – Kupa promovirati će učenici Osnovne škole Mahično. U Osnovnoj školi Banija, učenici škole i Centra za odgoj i obrazovanje mladeži zajednički će sportskim aktivnostima razvijati toleranciju, razumijevanje i međusobno poštovanje. Učenici Osnovne škole Grabrik i Osnovne škole Dragojle Jarnević odmjerit će snage u nogometu.

Najavljene su i prezentacije individualnih sportova, borilačkih vještina, plesa. Sve dvoranske aktivnosti odvijat će se u vremenu od 12.30 do 14.00 sati. Prezentacije sportova najavljene su za vrijeme velikog odmora, a i satovi tjelesne i zdravstvene kulture bit će malo drugačiji.