KABA

U Ozlju se odustaje od izgradnje toplovodne kotlovnice i mreže CTS-a

OZALJ – Odustajanje od provedbe projekta izgradnje toplovodne kotlovnice i mreže CTS-a bila je najvažnija odluka na mirnoj trećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ozlja. Vijećnici su jednoglasno usvojili ovaj prijedlog. Razlog je, naime, taj što bi oba projekta bila preveliko opterećenje za gradski proračun.

I projekt izgradnje mreže CTS-a i toplane na biomasu odobreni su, što je velika stvar, a Gradu Ozlju u prijavi na IPARD-ov natječaj pomogla je Regionalna energetska agencija Sjevernozapadne Hrvatske. Odustajanje od oba projekta Velimir Šegon iz Agencije komentira da su “pravila igre promijenjena usred utakmice”.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić pak smatra da ovako kapitalan projekt zaslužuje ozbiljnu i široku raspravu neopterećenu stranačkom pripadnošću ili drugim idejama, osim one koliko će i na koji način ova investicija biti korisna javnosti.

Bivša prva dama grada Biserka Vranić, za čijeg je mandata i napravljena cijela projektna dokumentacija, ima prijedlog i smatra da još ništa nije gotovo, jer nije to jedini natječaj na koji se mogu aplicirati ovi projekti.

I zaista, nadovezuje se Lipšinić, iako se odustaje od ova dva projekta to ne znači da je oko 600 tisuća kuna koliko je potrošeno na dokumentaciju bespovratno izgubljeno.

Napravili smo sve što se dalo, a kad ćemo ponovno promišljati o svemu onda ćemo studiozno prići projektu, zaključuje Lipšinić.

goga_lipsinic