Županijski ogranak SDSS-a o ćiriličnom transparentu na nedjeljnoj utakmici

VOJNIĆ – Ćirilični transparent koji se pojavio na nedjeljnoj utakmici 2. kola Druge županijske lige između NK Petrova Gora i Krnjak nije prošao nezapaženo u medijima, a o ovom događaju oglasili su se i iz Županijske organizacije SDSS Karlovačke županije priopćenjem, koje je potpisao predsjednik Siniša Ljubojević. U priopćenju stoji:

U Vojniću, na nogometnoj utakmici održanoj 8.rujna između NK Petrova Gora i NK Krnjak, na tribinama navijača domaćina, NK Petrova Gora, istaknut je transparent s natpisom na ćiriličnom pismu, koji je glasio:

„zelena 9-ka u ovaj grad vratit će se kad-tad, Šimi od drugara”

Igrači NK Krnjak protestno napuštaju igralište, te se utakmica prekida.

SDSS KŽ smatra ne potrebnim isticanjem ovog događaja u lokalnim medijima, što rezultira ne realnim podizanjem tenzija između Srba i Hrvata na području Karlovačke županije. U SDSS-u smatramo pretenciozno ponašanje i igrača gostujućeg kluba kada su zbog lošeg rezultata napustili teren, a za izgovor našli ćirilični transparent, koji nikoga nije vrijeđao, već je bio upućen prijatelju.

U Vojniću živi 45,55% Srba, a Ustavni zakon Republike Hrvatske omogućuje korištenje i upotrebu ćiriličnog pisma. Općina Vojnić na svojim pločama ima dvojezični natpis, kao i općina Krnjak iz koje dolaze gostujući igrači.

Ne vidimo stvaran razlog predimenzioniranja ovog događaja, već ga doživljavamo kao pritisak na srpsku zajednicu.

Vjerujemo da će ga javnost neće okarakterizirati kao incident kako je prezentiran jer u stvarnosti to i nije.

error: Content is protected !!