KABA

U Dugoj Resi pet godina nije zabilježeno stradavanje djece u prometu

DUGA RESA – Kao i svake godine pa tako i ove, Postaja prometne policije Karlovac provodi akciju ”Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu te sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog djelovanja u prometu. U sklopu akcije, organizirano je nekoliko prigodnih priredbi, a prva je održana u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi.

Za dugoreške osnovnoškolce, djecu od 1. do 4. razreda organizirana je predstava Čarobni semafor koju je izveo Jozo Bozo te razveselio sve mališane. No cilj nije bio samo nasmijati ih, već na zabavan način približiti djeci načine kako se treba ponašati u prometu.

Inače Policijska postaja Duga Resa već posljednjih 5 godina nije zabilježila niti jedan slučaj stradavanja djece u prometu, kazao nam je načelnik Josip Žgela. Kaže i kako policijski službenici od početke školske godine stoje na pješačkim prijelazima u blizini osnovnih škola te na taj način paze na djecu, ali i kontroliraju pridržavaju li se vozači uputa, ujedno i propisa.

Predstava je održana pod pokroviteljstvom Grada Duge Rese, a u sklopu akcije ”Poštujte naše znakove”, bit će održane još dvije priredbe. Za učenike Osnovne škole Vojnić predstava će biti 18. rujna u 8 sati, a za karlovačke osnovnoškolce istoga dana s početkom u 11 sati u Gradskom kazalištu Zorin Dom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sigurno_u_prometu_dresa/*{/rokbox}