KABA

Umjesto u Šancu, otvorenje filmske Revije i Festivala danas u 20.30 u Zorin domu

KARLOVAC – Središnje događanje današnjeg filmskog dana u Karlovcu je svečano otvaranje 18, Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala, koje će započeti u 20.30, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta umjesto u Šancu, cjelokupni program se seli u Gradsko kazalište Zorin dom. Otvaranje će voditi Danijela Trbović.

Nastavno na otvaranje, održat će se i prva projekcija natjecateljskog programa, u kojoj će biti prikazani filmovi mladih autora iz Belgije, Turske, Norveške, Rusije, Slovenije, Južnoafričke Republike te Hrvatske. Nakon projekcije, mladi bend iz Duga Rese “Đumbus” zabavit će posjetitelje.

Također, već u 10.30 sati u Edisonu, svi zainteresirani mogu pogledati dječji akcijski film redatelja Obrada Gluščevića Kapetan Mikula Mali koji je 80-ih poslužio kao inspiracija za iznimno popularnu istoimenu seriju uz koju su odrasle brojne generacije. Film koji je obišao kina SAD-a i cijele Europe uvest će vas u svijet pustolova Mikule Malog i njegovog djeda koji tijekom fašističke okupacije Dalmacije u Drugom svjetskom ratu prevoze izbjeglice na slobodne otoke. Projekcija se odvija u sklopu popratnog programa Revije i Festivala “Filmski 5+”. Ulaz na projekciju je besplatan.

U 18 sati, u Gradskom muzeju, odvija se drugi popratni program – “Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima”, a danas će se predstaviti filmski festivali “Kratka forma” iz Srbije te “Dubrovnik Film Festival”.

Sudionici Europskog seminara o filmskom stvaralaštvu, sufinanciranog od strane programa Mladi na djelu, jučer su započeli rad u grupama kojega danas nastavljaju, a čije će rezultate predstaviti sutra tijekom okruglog stola na temu filmkog stvaralaštva mladih. Zajedno sa gotovo 150 mladih filmaša i njihovih voditelja iz cijeloga svijeta večerašnjim otvaranjem Revije i Festivala započet će i njihova dodatna suradnja u Karlovcu – gradu filmskog stvaralaštva mladih.