KABA

U sklopu posebnog izdanja Karlovačkog salona u Karlovac stiže misionar u Keniji fra Miroslav Babić

KARLOVAC – Najmlađi hrvatski misionar u Keniji fra Miroslav Babić stiže u Karlovac. Fra Miroslav je član Franjevačke provincije Bosne Srebrene i gvardijan je samostana u Subukiju u Keniji gdje vodi Mali dom za siročad i školu za siromašnu djecu.

U Karlovcu će gostovati u Knjižnici Ivan Goran Kovačić u četvrtak, 19. rujna u 19 sati u sklopu Karlovačkog salona. Zajedno s fra Miroslavom stiže i novinarka Anita Malenica. Sugovornici su i Karlovčani jer je Karlovac tijekom povijesti naučio i primati i davati; uvijek kad je to bilo potrebno.

Bit će prikazan i film. Snimatelj je Mario Kokotović, s režirao ga je Jakov Sedlar po scenariju novinarke Anite Malenice, koja i dan danas nastoji pronijeti glas o teškom životu u Africi i angažmanu hrvatskih franjevaca na kontinentu pogođenom siromaštvom, bolestima, ratovima. Nakon filma kreće drugi dio programa koji se ocrtava u podjeli iskustava u tome koliko “dobro” povezuje zajednicu i ljude, koliko vrijeme u kojem živimo svakog pojedinca stavlja na kušnju i koliko je za sve nas važno da svojim malim primjerom mijenjamo svijet. U drugom dijelu događanja sudjeluju posebni karlovački gosti, ljudi koji su tijekom života putovali i upoznali afričku kulturu, udruge koje poznaju snagu solidarnosti i humanosti, pojedinci koji su se sa snagom humanosti susretali tijekom Domovinskog rata. Na samom događanju Karlovčani će za simboličan iznos moći kupiti narukvice koje rade afrička djeca i time pomoći izgradnji škole i financiranju troškova djece koju su roditelji odbacili.

Teška je afrička priča, no što je to što mnoge mlade ljude iz Hrvatske potiče da odu u Keniju i volntiraju u Centru, da žive život neusporediv s europskim, lišen ikakvih poveznica, saznat ćete na Karlovačkom salonu u društvu fra Mire Babića, Anite Malenice i mnogih Karlovčana.