Nova sezona u Zorin domu – filmovi, koncerti, vlastita produkcija, ali i kazališni festival

KARLOVAC – Od iduće godine, Karlovac će biti domaćin kazališnog festivala u organizaciji karlovačkog hrama kulture, Zorin doma. Ove sezone, u Zorin domu će se gledati i filmovi, a radi se i na povećanju vlastite produkcije. Sve je to samo dio noviteta koje donosi nova sezona na daskama koje život znače.

Vlastitim snagama Zorin dom će uspjeti organizirati Kakafe, odnosno Karlovački kazališni festival koje će trajati od 29. lipnja do 15. srpnja iduće godine, najavio je to ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan. Program festivala bit će vezan uz proslavu rođendana grada Karlovca.

Pojačana je i koncertna sezona, a koncerti će u pravilu biti svakoga četvrtka u večernjem terminu. Zorin dom se u suradnji s Kinoklubom Karlovac, pobrinuo da Karlovac ne ostane bez kina nakon bogatog filmskog ljeta. Filmovi kreću 12. listopada, svaku drugu subotu.

Ova sezona obilovat će i premijerama vlastite produkcije, a prva je već 27. rujna naziva ”I u šumi toga ima” autorice Sanje Hrnjak. Ukupno će biti 10 kvalitetnih naslova vlastite produkcije, na temelju koje su usigurana gostovanja drugih kazališta u Zorin domu.

A stigli su i brojni pozivi za gostovanja diljem Hrvatske, ali i šire. Jedan takav je za Međunarodni festival kazališta lutaka u Azerbejđanu za predstavu ”Najbolji prijatelji” ukoliko se zatvori financijska konstrukcija, napominje Šestan.

Nastavljaju se Vikend matineje za najmlađe kao i do sada subotom i nedjeljom. Sve ove informacije mogu se pronaći na redizajniranoj internetskoj stranici Zorin doma koja od sada sadrži zaista sve informacije koje vas zanimaju. Čini se kako Zorin dom napokon vraća onaj svoj stari sjaj.

error: Content is protected !!