Sanaciju krova sportske dvorane kod Ekonomske škole ipak će financirati Županija

KARLOVAC – Još u siječnju na sjednici Županijske skupštine rečeno je kako će štetu na krovu dvorane kod Ekonomsko turističke škole najvjerojatnije morati sanirati županija svojim sredstvima. Za promjenu krova koja je nužna, potrebno je izdvojiti milijun i 200 tisuća kuna, a radovi će pričekati proljeće, pričao je u siječnju županijski pročelnik Željko Šančić.

Na današnjoj sjednici ponovo je otvorena ova tema, već uobičajeno SDP-ovu Đurđu Ivković Macut zanimalo je u kojoj su fazi planovi sanacije i koja sredstva je osigurala Karlovačka županija za obnovu spornog krova.

Problem se javio već pri odabiru izvođača, smatra županijski pročelnik Željko Šančić, podsjetivši kako je prema Zakonu o javnoj nabavi bitno izabrati najpovoljnijeg izvođača, a to ne znači nužno i najkvalitetnijeg.

Sanaciju će ipak u potpunosti financirati Karlovačka županija i ona će do kraja ove godine ponovo biti u funkciji, kaže Šančić. Ovakav razvoj situacije dogodio se kada izvođač radova nije odgovorio na zahtjev Županije da sanira štetu, a u nadležnom Ministarstvu Županiji rečeno da sanaciju provedu sami ako imaju sredstva, te sudskim putem zatraže naknadu štete od izvođača. Karlovačka županija je raspisala i provela natječaj, na koji je pristiglo deset ponuda, izabran je napovoljniji izvođač te je u tijeku žalbeni postupak.

Dvorana bi u funkciji trebala biti do kraja godine i otvoriti svoja vrata za oko 1200 korisnika. Prema informacijama navedeni radovi sanacije trebali bi stajati oko 400 tisuća kuna, što je znatno manji iznos od onog koliko bi stajala promjena cijelog krova.

error: Content is protected !!