KABA

Treće izdanje festivala “Mladi za jesen u gradu” 27. i 28. rujna

KARLOVAC – Festival kreativnosti mladih – Mladi za jesen u gradu u petak 27. i subotu 28. rujna doživjet će svoje treće izdanje. Tako će svi vikendi mjeseca rujna proteći uz manifestacije i festivale, a ako se prisjetimo “Mladi za jesen u gradu” nastali su upravo idejom da se sezona događanja u Karlovcu proširi i na jesen. Nedavno održana Filmska revija mladeži, nadolazeći Festival volonterizma te zadnjeg vikenda Sajam udruga i Festival kreativnosti mladih pokazuju da je inicijativa mladih u samo tri godine ostvarila svoj cilj.

Treće izdanje Festivala u organizaciji Udruge Carpe Diem te uz potporu Udruge Izvan fokusa, Turističke zajednice grada Karlovca i Grada Karlovca donosi nam pregršt sadržaja za mlade. U petak 27. rujna tokom cijeloga dana mlade očekuju radionice žongliranja, narodnog plesa, raku keramike, drame, filma, fotografije, glagoljice te kemijska i likovna radionica. Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko Facebook stranice Festivala gdje se nalaze i sve ostale bitne informacije. Večernji program nastavlja se glazbom, noćnom izložbom, kazališnom predstavom, poezijom te logorskom vatrom u Šancu.

Subotnje prijepodne promenadu će okupirati čak 60 udruga koje će se prezentirati na Sajmu udruga, a poslijepodnevni program nastavlja se izložbama fotografija i slika mladih autora. U subotu navečer očekuje nas i prezentacija još jednog uspješnog projekta mladih Karlovčana. Projekt “Mapping lab” koje je financirala Europska komisija kroz program Mladi na djelu rezultirao je izradom turističke karte Karlovca za mlade turiste. Vrhunac večeri i kraj Festivala obilježit će svirka karlovačkih bendova.