Sajam županija je prilika za pokazati kvalitetu – Karlovačka jedina s inovatorima

ZAGREB – Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je Sajam županija u suorganizaciji Hrvatske zajednice županija. Riječ je o drugom sajmu ovakve vrste koji okuplja sve hrvatske županije s ciljem predstavljanja kulturne baštine te gospodarskih i turističkih potencijala.

Karlovačka županija i ove se godine predstavlja na Sajmu, ali valja napomenuti uspješnije nego nego prošle godine. Ove se godine do 22. rujna predstavlja 14 izlagača, 7 gospodarstvenika i 7 OPG-a te Udruga inovatora Karlovačke županije. Župan Ivan Vučić i dalje ističe kako je gospodarska situacija naše županije jednaka.

Ona je dobra, pokazatelji su dobri, ali to je još uvijek rezultat nekoliko karlovačkih tvrtki među kojima je HS Produkt koji se također predstavlja na sajmu i koji je naš najveći izvoznik.

No Karlovačka županija na ovom Sajmu je ipak korak ispred ostalih. Jedina smo županija koju predstavlja i Udruga inovatora. Inovatori su ipak najvažniji kotač u pokretanju gospodarstva, a naša županija je jedna od rijetkih koja to razumije te potiče, kazao nam je predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš.

Inače na samom otvorenju Sajma govorio je predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić, naglasivši kako je Sajam prilika da se istakne kvaliteta hrvatskih županija.

Sajam je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, istaknuvši ulogu Hrvatske u Europskoj uniji jer već smo dva i pol mjeseca dio kluba najboljih, a mi sjedimo, kaže Bandić, u ”magarećoj” klupi. Nama je mjesto s najboljima, zato iskoristite mogućnost promocije svojih županija jer time pomažemo Vladi, poručio je Bandić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Sajam_zupanija_2013/*{/rokbox}