KABA

Liječnici i medicinske sestre nastavljaju sa štrajkom i u ponedjeljak

KARLOVAC – Liječnici i medicinske sestre u karlovačkoj Općoj bolnici i trećeg dana štrajkaju. Njih stotinjak okupilo se danas “5 do 12” ispred bolnice, kako bi na simboličan način pokazali koliko ih sudjeluje u štrajku i tako dali podršku brojnim kolegama koji su to isto učinili u ostalim hrvatskim gradovima. Bijele liječničke i plave kute medicinskih sestara svojim dolaskom ispred glavnog ulaza karlovačke bolnice rekli su jasno što misle o svojoj borbi, ali i pravima koja traže. Usprkos procjenama da se radi od 60 do 70 posto medicinskog osoblja, danas ih se okupilo i više.

– Štrajkamo za naša prava, da dobijemo povrat onih dodataka koje smo imali. Na sestrinskim plaćama to se jako osjeti. Razlika je od struke do struke, ali između 200 i 600 kuna, kaže nam medicinska sestra Blaženka Pavlić. Nadovezala se Jelena Kranjčević koja radi kao medicinska sestra već 39 godina i kaže da bi pitala ministra što je važnos, imati zadovoljnog pacijenta, imati zadovoljnog djelatnika ili oboje.

– Imamo osjećaj da to sve ide prema nama s jednom figom u džepu, kaže. Iako je okupljanje trajalo sve nekoliko minuta zaključili su da sa štrajkom nastavljaju i u ponedjeljak.