Branitelji osudili postavljanje lampiona i poručili: Zašto su to napravili u noći, čega se srame?

KARLOVAC – Ovo nas jako boli i čista je provokacija, poručili su ogorčeni branitelji komentirajući postavljene lampione na Koranskom mostu. Posebno nas smeta što su lampioni postavljeni u noći, tajno. Zašto to nisu učinili po danu pred svima, pitaju se.

Mi branitelji svojim poginulim suborcima svijeće palimo danju pod spomenike i kada svi znaju za to jer se ne sramimo. Ovim činom vrijeđaju nas jer mi smo bježali pred pobunjenim i naoružanim srbima, koji su pljačkali naše domove i 4. listopada nas isterjali sa ognjišta, poručuju branitelji. Mi smo bježali pred njima koji su ovaj grad rušili, a sada pale lampione gdje god žele, napominju.

Ovakav incident dogodio se i lani. Očekivali su ga i ove godine, ali tek noćas, ne sinoć. Na posljetku su skinuli ruže, ugasili upaljene lampione i spremili ih u jednu vrećicu. Čini se kako u Hrvatskoj više nitko ne štiti, a svi mogu gaziti po onima, po braniteljima, koji su stvarali ovu domovinu, u kojoj žive čak i oni koji su tvorci ovakvih provokacija.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/lampioni_hrastov_branitelji/*{/rokbox}

error: Content is protected !!