KABA

Međunarodni je dan mira; mladi HDZ-a dijelili poruke mira

KARLOVAC – Današnji dan, 21. rujna u cijelom se svijetu obilježava kao Međunarodni dan mira. Svakodnevno smo svjedoci stradanja i ratova, no, barem na jedan dan možemo obilježiti dan bez rata i nasilja i prisjetiti se žrtava diljem svijeta.

Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu. Dvadeset godina poslije novom je rezolucijom za fiksni datum obilježavanja bio proglašen 21. rujna kao dan globalnog prekida neprijateljstava i nenasilja.

Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira. Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

Jednu takvu poruku poslali su i mladi karlovački HDZ-ovci iz Novog centra. Oni su danas Karlovčanima dijelili letke s porukama mira i bombone, s ciljem osvješćivanja građana da sve promjene i svi procesi kreću od “malog” čovjeka i da svaki čovjek kao pojednac može napraviti zaista puno.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_mira_hdz/*{/rokbox}

Od osnutka do danas Međunarodni dan mira uključio je milijune ljudi sa svih strana svijeta koji zajednički sudjeluju u raznim događanjima i okupljanjima. Barem na jedan dan svi zajedno možemo poželjeti mir u svijetu i prekid svih borbi i neprijateljstava.