Nema više Građanskog pokreta “Neću usluge toplane” – mijenja ga GP “Građani nadgledaju toplanu”

KARLOVAC – Dosadašnji Građanski pokret “Neću usluge toplane” zamijenila je novoosnovana građanska inicijativa “Građani nadgledaju toplanu”. – Razlog promjene imena je želja da se što više građana Karlovca aktivno uključi u rješavanje problematike rada toplane. Novi građanski pokret sastoji se od osoba koje su se odvojile iz centralnog toplinskog sustava, kao i od osoba koje su i dalje korisnici toplane u Karlovcu. Računamo i na građane koji nisu korisnici toplane imajući u vidu da su se u prošlosti značajna proračunska sredstva grada trošila na toplanu, stoji u priopćenju koje je poslao koordinator GP Davor Bajs.

“Građani nadgledaju toplanu” pratit će poslovanje toplane u Karlovcu, kao i sve sporne teme iz prošlih ogrjevnih sezona koje su predmet raznih sudskih postupaka.

Smatraju da je zbog dugogodišnjeg neodgovornog upravljanja toplanom od strane gradskih vlasti, a koje je dovelo do teškog stanja toplinskog sustava u gradu, nužno aktivno pratiti poslovanje monopolističke toplane od strane građana.

– Zalažemo se da toplana posluje u skladu sa svim zakonskim propisima, ali i da posluje u najboljem interesu svojih korisnika, nikako ne u interesu pojedinih političkih skupina i pojedinaca, poručuju i pozivaju sve građane da u slučaju bilo kakvih spoznaja o poslovanju toplane koje nije u skladu s zakonskim propisima ili u najboljem

interesu njenih korisnika (stranačka zapošljavanja, pogodovanje pojedinim fizičkim ili pravnim subjektima, odbijanje izrade projekta odvajanja iz sustava, obračun potrošnje toplinske energije i ostalo) obrate na mail grijanje.ka@gmail.com kako bi od odgovornih osoba iz toplane i grada Karlovca mogli zatražiti dodatna objašnjenja. – Uvjeravamo Vas da će Vaš identitet ostati nepoznat, te da nećete imati neugodnosti radi toga, zaključuju.