KABA

Velika akcija predaje oružja pod sloganom “Izbacite uljeza”

KARLOVAC – Policija i dalje u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, a u skladu sa Zakonom o oružju, provodi preventivnu akciju „Manje oružja, manje tragedija” i to pod novim sloganom „Izbacite uljeza”. Tijekom rujna i listopada ovu akciju provodit će na području u nadležnosti policijskih postaja Karlovac, Duga Resa i Ogulin, i to tako da će na određenim lokacijama biti punktovi na kojima će građani policijskim službenicima moći bez sankcija dragovoljno predati oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva.

Cilj ove akcije je povećanje opće sigurnosti na spomenutom području, sprječavajući na taj način tragedije i kažnjive radnje kojima je uzrok oružje i eksplozivna sredstva.

Akcija počinje u srijedu u Ogulinu, a već dan kasnije u Karlovcu i to kod Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Akcija se nastavlja 28. rujna te traje sve do 19. listopada, a policija će oružje skupljati u Bariloviću, Perjasici, Tounju, Josipdolu, Plaškom, Saborskom, Šišljaviću, Lešću, Bosiljevu, Lasinji, Netretiću, Drežnici i Dugoj Resi.

Podsjećamo da se putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani mogu više informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.

Iz policije pozivaju građane da se odazovu ovoj akciji kako bi bilo što manje nesretnih slučajeva i stradavanja, a ujedno ih podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.