KABA

U projekt West Balkan Network uključit će se i Dom Vladimir Nazor

KARLOVAC – U posjetu Domu za djecu Vladimir Nazor već dva dana su predstavnici dječjeg doma iz Skopja. Cilj druženja je uključivanje karlovačkog doma u projekt West Balkan Network u kojem naši susjedi iz Makedonije sudjeluju zadnjih nekoliko godina.

Projekt se provodi u surdanji sa Norveškim Sveučilištem, a u cilju umrežavanja domova za djecu s prostora bivše Jugoslavije, te jačanja njihovih kapaciteta. U projektu sudjeluju odgojitelji, koji su na ovaj način upoznati i s relativno novom metodom potpore razvoju djeteta – radi se o Marte Meo metodi.

Svake godine obiđu se dva doma s područja bivše države, nakon Novog Sada, te Maribora na red je došao i Karlovac, a u ovaj projekt uključen je i Dječji dom Maestral iz Splita. Razmjena iskustava uvijek je korisna, a projekt u potpunosti financiraju Norvežani.

Naša odgovornost je da djeci bez roditelja i bez roditeljske brige, koji su štićenici naših ustanova, omogućimo zdrav emocionalni, socijalni i psiho – fizički razvoj, zaključuje ravnateljica Ristenka Atanasova, stoga i ovakvi projekti ne mogu štetiti, već samo biti na korist djeci, ali i odgojiteljima.