Uvod u ARCU i ove godine konferencija Inovacijama do konkurentnosti

ZAGREB – Više od 200 domaćih i svjetskih inovacija bit će predstavljeno na skorašnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija – ARCA koja će se održati od 3. do 5. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a koju već 11 godinu zaredom organizira Udruga inovatora Hrvatske.

Pored hrvatskih inovatora, na sajmu će se predstaviti i inovatori iz Irana, Rusije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Organizacijom ARCE želi se snažnije povezati gospodarske subjekte s akademskom zajednicom, potaknuti na korištenje znanstvene i istraživačke infrastrukture u cilju osnaživanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva te pridonijeti razvoju inovacijske kulture u tvrtkama.

Uvod u izložbu i ove godine, četvrtu godinu zaredom bit će konferencija Inovacijama do konkurentnosti na kojoj će u Hrvatskoj nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 2. listopada ove godine sudionici govoriti upravo o motiviranju inovacijskih aktivnosti u tvrtkama, inovacijama i intelektualnom vlasništvu u akademskoj zajednici te temi koja će i obilježiti ovogodišnju ARCU – potrebi donošenja kvalitetnog Zakona o inovacijama.

error: Content is protected !!