Posebna nagrada karlovačkom slikaru u Kini

KINA – Karlovački slikar Alfred Freddy Krupa jedini je predstavnik naše zemlje na 3. Međunarodnoj izložbi kineske kaligrafije i slikarstva tušem, koja je od 30. rujna do 6. listopada postavljena u kineskom gradu Anshanu.

Izložba se održava u organizaciji Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem iz Japana, a uz sponzorstvo Anshan muzeja, te suorganizaciju s Anshan National Collection Association, Anshan Youth Palace, Unpei Brush Company, Liao-Ning Gyokki Place, te Anshan Seal Stones Association. Na izložbi sudjeluje veliki broj umjetnika iz SAD-a, Kine, Japana, Kanade, Rusije, Njemačke, Francuske, Meksika, Nizozemske, Argentine i drugih dijelova svijeta. Krupa je na ovoj izložbi jedini predstavnik Hrvatske i ovog dijela Europe.

U navedenoj konkurenciji njegov rad „Radićeva ulica u Karlovcu” nagrađen je posebnom nagradom stručnog vijeća „Councillor Special Prize”. Radi se o plenerističkoj veduti (rađen na samoj lokaciji motiva), crtežu tušem na rižinom papiru tradicionalnog formata svitka 69×35 cm iz 2013.godine. Ovo je treće inozemno priznanje u ovoj godini za Krupin umjetnički rad.

Također na ovoj izložbi izložen je i simbolističko-pejsažni crtež istog formata pod nazivom “Božje oko”.

error: Content is protected !!