KABA

Otvorena 11. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2013.

ZAGREB – Dvjestotinjak inovacija iz Hrvatske i svijeta predstavlja se na 11. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja je otvorena danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Inovacije su jedan od ključnih čimbenika razvoja gospodarstva, a inovatori pokretači promjena u društvu, čulo se prilikom otvaranja izložbe.

Hrvatska ima što ponuditi na inovacijskom polju, a inovativni poduzetnici su motor razvoja, rekao je između ostalog ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvarajući izložbu.

Inovacije su pitanje opstanka, a samo konkurentno gospodarstvo može dovesti do društva znanja, stoga ne čudi što će Ministarstvo u idućih šest godina izdvojiti više od 200 milijuna eura za nove poticajne mjere. Maras je najavio i donošenje Zakona o inovativnom poduzetništvu do kraja godine.

Priznanja Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora dobili su Bernarda Cecaljai Ivan Bračić koji su proglašeni vitezovima inovatorstva unutar ove organizacije. Inače u Međunarodnoj federaciji ima 112 vitezova, a Hrvatska je najbrojnija sa 27 članova.

Na ARCI koja će biti otvorena do subote izlaže i devet karlovačkih inovatora, a u Udruzi inovatora Karlovačke županije i ove godine očekuju nagrade.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Arca_2013/*{/rokbox}