Jesenska putovanja mladih Karlovčana u Europi

KARLOVAC – Bit će ovo zanimljiva jesen za mlade Karlovčane koji će s udrugom Carpe diem posjetiti nekoliko europskih zemalja. Krajem listopada dvoje članova udruge Carpe Diem sudjelovat će u posjetu izvedivosti, projektu pod nazivom “Doors of dream” (Vrata snova) u Tbilisiju u Gruziji. Cilj projekta je okupiti 4 partnerske organizacije u osmišljavanju projekta – treninga za mlade i za osobe koje rade s mladima. Cilj treninga bit će korištenje kreativnih metoda i umjetničkih tehnika za razvoj poduzetništva mladih. U projekt su uključene osim Carpe Diema, organizacije iz Belgije, Gruzije i Azerbajdžana.

Dan kasnije troje mladih Karlovčana odlazi u York u Velikoj Britaniji. Mladi članovi će sudjelovati na treningu za mlade na temu interkulturalnosti kroz komunikaciju na engleskom jeziku. U Bruxelles mladi članovi inicijative mladih “Mapping Lab” odlaze kako bi predstavili novu kartu za mlade turiste grada Karlovca. Mladi će sudjelovati na konferenciji “Use It Europe” u čijem je sustavu i ova karta za mlade. Karlovac je prvi u Hrvatskoj koji ima ovakvu kartu grada, i jedan od 28, uglavnom glavnih, gradova u Europi.

U suradnji s Udrugom Izvan fokusa čak 50 mladih, među njima i članovi udruge Carpe Diem, sudjeluje u projektu Foto izazova u Budimpešti. Mladi karlovčani i tamo će predstaviti svoj grad, svoje talente fotografirajući i svoj aktivizam priređujući jednu manifestaciju u Budimpešti.

error: Content is protected !!