Sutra na prosvjedni skup u Zagreb putuju i karlovački liječnici

KARLOVAC / ZAGREB – Štrajk liječnika ušao je u četvrti tjedan, a pregovori s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem nastavljeni su i danas. Sutra će u Zagrebu biti održan prosvjedni skup liječnika Hrvatske, na koji odlaze i karlovački liječnici.

Štrajk će trajati sve dok ne izborima svoja prava, poručuju iz Hrvatskog liječničkog sindikata, a situacija u Općoj bolnici Karlovac slična je kao i proteklih tjedana.

Pomaka sigurno ima, sve dok traju pregovori, a na štrajku ustrajemo dok se ne ispune naši zahtjevi, kaže predsjednica štrajkaškog odbora HLS-a za Karlovačku županiju Samija Ropar.

Ako ne prekinemo štrajk, sutra idemo na prosvjedni skup u Zagreb, prema očekivanju u Zagreb bi trebao ići čitav autobus karlovačkih liječnika, moramo pokazati da ne odustajemo, kaže Ropar.

Štrajk je naravno imao utjecaja na pacijente, no oni i dalje pružaju podršku liječnicima. Liste čekanja su produžene za minimalnih 20 dana, no pacijenti imaju razumjevanje i kada im kažemo da štrajk još traje, uglavnom nas podržavaju, kaže Ropar.

Ministar Ostojić ipak je pokazao razumjevanje, kaže Ropar, te dodaje kako je i sam svjestan da je paušal koji se isplaćivao specijalizantima, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, postao protuzakonit. Hoće li biti pomaka u pregovorima vidjet ćemo sutra.

error: Content is protected !!