Svjetski je dan beskućnika

KARLOVAC – Diljem svijeta obilježava se svjetski dan beskućnika. Problem je to koji zahvaća Hrvatsku koja broji od 8 do 10 tisuća beskućnika, a zahvaća i naš grad. U karlovačkom Centru trenutačno se nalazi 21 beskućnik, a smještaj prema podacima Centra za socijalnu skrb, čeka još 10 osoba.

Korisnici su većinom razvojačeni branitelji i osobe koje su zbog ekonomske krize ostale bez posla, a time i krova nad glavom, kazao nam je voditelj Centra za beskućnike Udruge Milosrđe Petar Banić. No veći je problem zakonski okvir prema kojem karlovački Centar može primiti do 20 osoba, a dolaskom hladnijeg vremena sve je više onih kojima je potreban smještaj i zaklon od hladnoće. Što ću sada s njima pita se Banić koji je u nekoliko navrata pisao ministrici Opačić, no odgovora nema. Jedino što mi preostaje da one koje zakonski ne smijem primiti, pošaljem u ministarstvo, zaključuje Banić.

Današnji dan otvorenih vrata Centra, bit će zaključen koncertom Prvog mješovitog pjevačkog zbora hrvatskih branitelja Karlovačke županije ”Petar Svačić” u 18 sati u crkvi Presvetog Srca Isusova.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_beskucnika/*{/rokbox}

error: Content is protected !!