Andrić: Najveći krivac je Vlada koja zabija glavu u pijesak umjesto da rješava probleme

VOJNIĆ/KRNJAK – Zgrade općina Vojnić i Krnjak od danas ponovno imaju dvojezične ploče. Podsjetimo, Vojnić je bez svoje ostao u noći s petka na subotu, dok je zgrada općine Krnjak bez ploče nešto manje od mjesec dana. Oba načelnika se nadaju kako je ovo ipak posljednji put da se postavljaju nove dvojezične ploče.

Na zgradi općine Vojnić, jednu ploču sa ćirilićnim pismom zamijenile su dvije nove dvojezične, ona općine i ona načelnika. Načelnik Vojnića Nebojša Andrić problem vidi u državnom vrhu. Ploče nisu problem, već državni vrh koji zabija glavu u pijesak umjesto da rješava probleme, kazao je Andrić i nadodao kako su ploče postavljene prije sedam godina kada je to bilo teže i nije bilo problema do sada.

– Samo se nadam da će premijer Milanović i meni poslati 20 specijalaca da čuvaju ploče, poručuje Andrić.

Sličnog mišljenja o motivima skidanja dvojezičnih ploča je i načelnik Krnjaka Dejan Mihajlović. Nisu problem ploče koje su tu godinama niti ljudi, već politika na višoj razini. Ljudi ovdje žive bez problema, a politika je ta koja očito pokušava napraviti probleme i međunacionalnu netrpeljivost tamo gdje je nema, napominje Mihajlović.

Ploče zasigurno nije skinuo ntiko s područja Vojnića, dodao je Andrić jer ako godinama nisu nikome smetale, ne smetaju niti sada. Ovo je samo lančana rekacija nastala zbog situacije u Vukovaru, zaključio je.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vojnic_dvojezicne_ploce/*{/rokbox}

error: Content is protected !!