KABA

Bocek: Zora se iz Novigrada Istarskog vratila bez medalja, ali prepuni smo dojmova

KARLOVAC – Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora nastupilo je ovog vikenda na 46. smotri hrvatskih pjevačkih zborova. Iako su se iz Novigrada Istarskog vratili bez medalje, dobili su brojne pohvale, a Zorini pjevači bili su najmlađi sudionici susreta.

46. susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Uz jedanaest hrvatskih zborova nastupili su i zborovi iz susjednih zemalja. Tako su naši Karlovčani imali priliku poslušati nastupe zborova iz Italije, Slovenije i Srbije, a iako nisu dobili nagradu, vratili su se sretni i prepuni dojmova.

Karlovac ima još kvalitetnih zborova, tako da ćemo vidjeti tko će dogodine ići na Smotru u Novigrad, kaže dirigentica Radmila Bocek. Što se nastupa na ostalim natjecanjima tiče, Zoraši bi rado putovali, no nedostatak financijskih sredstava koči ih u tim planovima. Vesele se svečanom koncertu kojim će obilježiti 155. godina postojanja Zore.

Čak 2/3 članova Zore su mlađi ljudi, a raspon godina u ovom pjevačkom društvu je od 14 pa do 70. Pjevači Zore naporno rade i usavršavaju se, a uspjeh zasigurno neće izostati, već su se s toliko natjecanja vratili ovjenčani medaljama i nagradama, da ih možemo nazvati pravim ambasadorima Karlovca u Hrvatskoj, ali i šire.