KABA

DVD Bukovlje: Nedostaje opreme, no izlasci na intervencije su uspješni

BUKOVLJE – U Bukovlju od 1977. godine djeluje dobrovoljno vatrogasno društvo. Kao i većina ostalih DVD-a i ovaj se suočava s brojnim problemima, jedan od najvećih je nedostatak opreme, koji se ipak ne primjećuje pri izlascima na intervencije.

Pri osnivanju DVD- a bilo je 18 članova, a bili su smješteni u prostorijama osnovne škole u Bukovlju. Već godinu dana nakon osnivanja vatrogasnom društvu priključuje se još 35 članova. Zahvaljujući organizaciji društvenih zabava kupljeno je zemljište i počela je izgradnja Vatrogasnog doma.

Sada se financiraju iz proračuna općine Generalski Stol, a sredstva se troše uglavnom na nabavku opreme. DVD ima tri vozila, a nedostatak opreme najbolje se vidi kod odjela, naime vatrogasci imaju tek tri interventna odjela za gašenje požara objekata i 14 odjela za gašenje šumskih požara.

Društvo ima 56 članova, od kojih su 24 operativca. 9 vatrogasaca obučeno je za helikoptersko desantiranje.Mladež je zainteresirana za sudjelovanje u radu DVD-a, no nažalost u selu ima tek nekoliko djece.