OŠ Braće Seljan slavi; Dvije izložbe uz okrugli jubilej

KARLOVAC – Osnovna škola Braće Seljan prošli je tjedan svečano proslavila svoju 120. obljetnicu. Jubilarni rođendan, osim svečanošću u Gradskom kazalištu Zorin dom, u školi je obilježen i s dvije zanimljive izložbe.

Jedna govori o povijesti škole dok su na drugoj izloženi radovi samih djelatnika škole koju je davne 1893. godine osnovao grad Karlovac kao višu djevojačku školu, koja je u ono vrijeme, u neku ruku bila elitna ustanova jer je odgajala uzorne buduće supruge, majke i građanke. Od svog osnivanja pa do danas škola je prošla burna, ali i mirna razdoblja. Čitavu njenu povijest možete vidjeti na izložbi u školskoj Galeriji “Leptir”.

Druga izložba postavljena je u školskoj knjižnici. Izloženi su radovi devet djelatnika škole.Riječ je o slikama, fotografijama i poeziji, ali i zahvalnicama budući da su djelatnici škole bili sudionici Domovinskog rata. Izložbu je postavila školska knjižničarka Halyna Kubinska čiji su radovi također izloženi u školskoj knjižnici. Izložbe možete razgledati svakim radnim danom od 8 do 19 sati.