KABA

U subotu “Epizoda u životu berača željeza” u sklopu CROgrama

KARLOVAC – Ovu subotu, u 20 sati, na repertoaru Karlovačkog filmskog CROgrama u Zorin domu naći će se bosanskohercegovački film “Epizoda u životu berača željeza”, redatelja Danisa Tanovića.

Fabula ide ovako: Romska obitelj živi daleko od urbanog centra Bosne i Hercegovine. Otac Nazif skuplja metal starih auta i preprodaje ga. Majka Senada održava kuću čistom, kuha, peče i brine o dvije kćeri. Jednog dana osjeti oštu bol u trbuhu. U bolnici doznaje da nešto nije u redu s bebom koju nosi. Moraju je hitno operirati. No Senada nema zdravstveno osiguranje…

Danis Tanović najpoznatiji je po režiji i scenariju za bosanski film iz 2001. “Ničija zemlja” koji je osvojio Oscara za najbolji strani film. Smatra se jednim od najboljih suvremenih bosanskih filmaša, a film “Epizoda u životu berača željeza” nagrađen je sa dva Srebrna medvjeda na Berlin Film Festivalu – za film i najboljeg glumca Nazifa Mujića, te specijalnim priznanjem Ekumenskog žirija. I ovoga puta Karlovac ima ekskluzivu – film u Hrvatskoj kreće u kino distribuciju tek u studenom, tako da će ga Karlovčani imati priliku pogledati prije redovne kino distribucije, u gradu bez kina. Ulaznice po cijeni od 15 kuna su u prodaji od sutra na blagajni Gradskog kazališta Zorin dom, partnera ovog najnovijeg projekta Kinokluba Karlovac, koji je pod pokroviteljstvom Grada Karlovca i Hrvatskog audiovizualnog centra.