KABA

Članovi satnije ”Wolf” putuju u Zagorje

KARLOVAC/PREGRADA – Povodom Dana svih svetih 2. Satnija 1. Bojne 110. Brigade HV “Wolfovi” organizira posjet 103. Brigadi HV iz Zagorja, čija je jedna bojna branila Karlovac. Pored pripadnika Satnije Wolf, u posjet odlaze i prestavnici Udruge 110. Brigade, Udruge roditelja poginulih branitelja i Udruge udovica Domovinskog rata.

Naime u borbama 7.siječnja 1992. na Turnju poginula su dva branitelja iz Zagorja, Željko Pasariček i Dragutin Žolek, koji su tada bili u sastavu satnije ”Wolf”.

Posjet Zagorju započet će dolaskom u Klanjec gdje je organizirano druženje sa predstavnicima 103. Brigade, a dočekat će ih župan Zagorsko-krapinske županije, gradonačelnik i dogradonačelnik grada Klanjca Zvonko Sever, koji je tada bio zapovjednik bojne iz sastava 103. Brigade HV koja je branila Karlovac.

Obići će i muzej Mihanović, spomenik Antunu Mihanoviću, Etno selo u Kumrovcu i Veliki Tabor. Posljednja postaja je Pregrada, rodno mjesto poginulih branitelja, a u kojem će obići njihove obitelji, groblje na kojem su pokopani i zapaliti svijeće, a tu je organizirano i zajedničko druženje.

– Predstavnici Grada Klanjca, Pregrade i županije su dirnuti činjenicom da nakon toliko godina od Domovinskog rata nismo zaboravili na njihove žrtve i pomoć u obrani Karlovca, stoga su odlučili dočekati nas u tako velikom broju, kazali su nam ”Wolfovi”.