KABA

”Karlovčanke” i ”Voneti” nastupaju na 10. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

KARLOVAC/KRAPINA – 10. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava ove će godine biti održan 26. listopada u Krapini, u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Karlovačku županiju predstavit će dva sastava koji su izabrani na 48. Smotri pjevačkih zborova i voklanih grupa.

Tako našu županiju predstavljaju klapa ”Voneti” te vokalna grupa ”Karlovčanke”. Pod dirigentskom palicom Ivice Božičevića,  ”Karlovčanke” će izvesti tri skladbe, dok će klapa ”Voneti” otpjevati četiri. Dirigira ih Veton Marevci.

Nastup malih vokalnih sastava pratit će i vrednovati stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Robert Homen i dr.sc.Joško Ćaleta. Najuspješniji sastav nastupit će unutar programa ”3. Razglednice Hrvatskog sabora kulture” koji će biti održan 15. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Nakon brojnih i iscrpnih selekcija koje su se tijekom godine odvile unutar 12 hrvatskih županija, pravo nastupa na ovom nacionalnom Susretu osvojilo je čak 23 mala vokalna sastava s ukupno više od 300 pjevača. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava počinje sutra u 15 sati.

omicron