Rušenje objekata u Nazorovoj – arhitektonski natječaj u prosincu

KARLOVAC – Projekt izgradnje stambeno – poslovnog kompleksa u Nazorovoj ulici krenuo je na zadovoljstvo gradonačelnika Damira Jelića, ali i privatnih investitora. Postojeće zgrade se uklanjaju, no novi objekt ipak ćemo pričekati neko vrijeme.

Oronule zgrade u Nazorovoj ulici zamijenit će moderna građevina, kako će točno ona izgledati još se ne zna. Do 15. prosinca trebao bi biti raspisan urbanističko – arhitektonski natječaj, za koji se očekuje da će biti završen do ožujka.

Nakon urbanističkog natječaja slijedi izrada potrebne dokumentacije za ishođenje odobrenja kojim se omogućuje građenje. Gradonačelnik Jelić kaže kako bi ovdje volio vidjeti podzemnu garažu, a ispred prostora nove građevine moderno uređen trg s elementima zelene površine, vode, ambijentalne i javne rasvjete, grupama za sjedenje, ugostiteljskim terasama, urbanom opremom te drugim sadržajima koji bi ovaj prostor učinile ugodnim i atraktivnim za boravak i korištenje. Naravno ovdje bi trebalo biti i dugo očekivano kino sa 500 – 600 sjedećih mjesta.

error: Content is protected !!