Ove godine najviše uloženo u uređenje groblja Jamadol

KARLOVAC – Gradska tvrtka Zelenilo obavlja ukope na ukupno 24 groblja, a održava ih dvadeset i to na ukupno 228 tisuća 739 metara kvadratnih. Na tih 20 karlovačkih grobalja ukupno je 18.346 grobnih mjesta. Na groblju Jamadol danas je održana konferencija za novinare na kojoj je Stjepan Turković, direktor Zelenila, govorio o učinjenom na grobljima ove godine.

groblje1

Zajedno s predstavnicima Zelenila groblje Jamadol obišao je i gradonačelnik Damir Jelić. Turković je naglasio da je ove godine u uređenje karlovačkih grobalja uloženo 539 tisuća kuna od predviđenih 630 tisuća kuna. Do kraja godine s preostalim sredstvima u planu im je urediti mrtvačnicu na groblju u Hrnetiću. Najviše je, naglašava Turković, uloženo u groblje Jamadol gdje je napravljeno novo polje urni s 20 kazeta, napravljene su stepenice kao prilaz polju broj 4, a uređene su i dvije staze kako bi se posjetiteljima olakšao prilaz. Na tom groblju još im preostaje otkup zemljišta od vlasnika, a do kraja iduće godine u planu im je i zatvaranje ogradom toga groblja.

groblje03

Iako se najviše radilo na karlovačkom groblju Jamdol, ističe Turković i na ostalim grobljima bilo je radova. Prema svemu sudeći karlovačka su groblja čista, uredna i spremna za posjet brojnih građana koji će upravo ovih dana najviše pohoditi gradska groblja i pokloniti se na posljednjim počivalištima svojih najmilijih. Gradonačelnik Damir Jelić rekao je kako su uređena groblja znak zahvale prema našim pokojnicima te znak civiliziranog odnosa koji zrcali nas same, odnosno pokazuje kako se odnosimo prema našim najmilijima koji su u vječnosti.