KABA

Potpisan Sporazum o suradnji Karlovačke županije i Mykolaivske oblasti

KARLOVAC – Nakon što su ljetos predstavnici Mykolaivske oblasti posjetili Karlovačku županiju, naše izaslanstvo ovih dana vratilo se iz Ukrajine. Tamo je između ostalog postpisan Sporazum o suradnji, koja će se osim na gospodarskom odvijati i na kulturnom, te znanstvenom polju.

Od 21. do 24. listopada izaslanstvo Karlovačke županije bilo je u radnom posjetu Mykolaivskoj oblasti. Uz župana I njegovog zamjenika u delegaciji su bili i predsjednici Gospodarske, odnosno Obrtničke komore, te predstavnici tri tvrke iz naše županije.

Nismo samo tražili invesetitore, već nas je zanimalo veliko ukrajinsko tržište na koje se mogu plasirati proizvodi karlovačkih gospodarstvenika, rekao je između ostalog zamjenik župana Josip Šafar. To je i bio cilj posjeta: ponuditi naše proizvode osobito iz područja metaloprerađivačke industrije Ukrajincima. Poslovni kontakti već postoje, 10- ak tvrtki iz naše županije prisutno je na ukrajinskom tržištu.

Ukrajinski predstavnici predložili su i potpisivanje Sporazuma o suradnji tamošnjeg Sveučilišta s karlovačkim Veleučilištem.

Potpisivanjem Sporazuma obje države imaju koristi, a potencijali za jači izlazak na ukrajinsko tržište postoje.